Om

Musikhistorien är skriven av, för och om män, sägs det. Branschen domineras av män, på skivbolagens toppositioner så väl som i konserthusen, på festivalscenerna och i musikstudios. Kanske beror det på att andra inte uppmuntrats att ta sig ton och plats lika mycket. Kanske har andra alltid spelat och skrivit musik, men bara inte hamnat i historieböckerna, på festivalscenerna, i DJ- och dirigentbåsen, konserthusen, i jurys och på prispallarna. För att dom inte passat in i hur historien är skriven. Och kanske spelar det roll vilka som har fått avgöra vad som är kvalitet, vad som är betydelsefullt och vad som är allmängiltigt. Vad som fått inspirera. Kanske spelar det roll hur musikhistorien är skriven.

SKAPELSEN vill ändra på det. För att berika musikhistorien, fylla i luckor och låta fler vara med och skapa den i framtiden. Vem tycker du platsar i musikhistorien, vem har inspirerat och förändrat dig? Låt oss veta, under #SKAPELSEN eller i mail på skapelsen@skap.se.

Välkommen till SKAPELSEN. Här skriver vi om musikhistorien.

Arbetsgrupp:
Sara Martinsson, Maja Asperö-Lind, Alfons Karabuda, Mårten Karlsson, Rebecka Hedström, Hasan Ramic, Lina Thomsgård, Kjell Holmstrand, Agnes Hebert.
Ansvarig utgivare: Alfons Karabuda

Ett projekt ifrån SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare.

skap_svart

Back to top